Jedlo

Rozdiel medzi gyrosom a döner kebabom

Miešaním kultúr sa rozdiely medzi kebabom a gyrosom zmenšujú, no ako hlavné rozdiely môžeme vyzdvihnúť, že pri kebabe sa nepoužíva bravčové mäso, používajú sa iné druhy chleba a takisto omáčok. Čo je Gyros? Gyros je rýchle jedlo z gréckej kuchyne. Pôvodne sa týmto názvom označovalo len korenie, no neskôr zovšeobecnel a označuje sa ním celý pokrm. Pripravuje

Rozdiel medzi pitnou a úžitkovou vodou

Čo je pitná voda? Pitná voda je čistá pramenitá alebo čistená voda určená pre človeka na priamu konzumáciu, výrobu nápojov alebo varenie. Svetové zásoby pitnej vody sa rýchlo zmenšujú v dôsledku vysokej spotreby veľkého počtu ľudí na Zemi, znečistením, klimatickými podmienkami a podobne. Niektoré krajiny, ako napríklad Slovensko majú bohaté zásobárne vody, pitnú vodu nájdeme

Rozdiel medzi šampanským a sektom

Čo je šampanské? Šampanské, alebo aj šampus je druh šumivého vína, názov dostal podľa oblati Champagne vo Francúzsku, ktorá je známa výrobou exkluzívnych značiek tohto alkoholického nápoja. Toto víno dozrieva sekundárnym kvasením vo fľaši, nie je umelo sýtené oxidom uhličitým, preto by sa vínne sekty nemali označovať názvom šampanské. Takisto je názov Champagne chránenou značkou

Rozdiel medzi Robustou a Arabicou

Káva je pre niektorých vzácnejšie čierne zlato ako ropa. Bez nej by nedokázali začať deň, a keby aj áno, boli by príjemní ako roj sršňov. Medzi najobľúbenejšiu kávu patrí odroda Robusta a Arabica. Zrejme všetci kaviarenskí povaľači poznajú rozdiel medzi týmito odrodami, ale čo my, obyčajní smrteľníci, ktorí máme iba radi dobrú kávu a o

Rozdiel medzi McDonald’s a Burger King

V poslednom období aj u nás fast foody zaznamenali obrovský boom. Čo je Burger King? Burger King (tiež známy ako BK) je americká spoločnosť so sídlom na Floride zastrešujúca globálnu sieť fast foodových reštaurácií. Svoje hamburgery predávajú už od roku 1953, do sveta expandovali v roku 1963. Pod touto značkou existuje vo svete vyše 12000

Rozdiel medzi čokoládou a kakaom

Mnohí ľudia si bez čokolády a kakaa dnes nevedia život ani predstaviť, no do Európy sa prvý krát dostali až v 16.-tom storočí a dlho patrili k luxusným tovarom. Čo je čokoláda? Čokoláda (angl. chocolate) je potravinový produkt vyrábaný predovšetkým z kakaa, a to kakaového prášku a tuku. Čokoláda je najpopulárnejšia sladkosť súčasnosti, základné typy