Rozdiel medzi čokoládou a kakaom

Mnohí ľudia si bez čokolády a kakaa dnes nevedia život ani predstaviť, no do Európy sa prvý krát dostali až v 16.-tom storočí a dlho patrili k luxusným tovarom.

Čo je čokoláda?

Čokoláda (angl. chocolate) je potravinový produkt vyrábaný predovšetkým z kakaa, a to kakaového prášku a tuku. Čokoláda je najpopulárnejšia sladkosť súčasnosti, základné typy sú biela, horká a mliečna čokoláda.

Chocolate

Čo je kakao?

Kakao (z angl. cacao tree = kakaovník) je možné použiť v dvoch podobných významoch, a to pre kakaový prášok, ktorý vzniká drvením sušených, prípadne fermentovaných semien z plodov kakaovníka, alebo sa týmto názvom označuje priamo výrobok – nápoj vyrobený z kakaa, ktorý vznikne rozpustením v mlieku. Kakaový prášok sa používa tiež na výrobu čokolády. Táto vždy zelená rastlina s plodmi vážiacimi okolo 500g pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Kakao sa vyznačuje výraznou horkosťou.

Aký je rozdiel medzi čokoládou a kakaom?

  • kakao je surovina vyrábaná zo semien plodov kakaovníka, čokoláda je produkt vyrábaný z kakaa




Pre skvalitnenie služieb využívame súbory cookies. Používaním webu s tým vyjadrujete súhlas. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close