Jedlo

Rozdiel medzi tatárskou omáčkou a majonézou

Majonéza je forma emulzie oleja a vajec, ktorá vzniká šľahaním týchto dvoch prísad Tatárska omáčka je vyrobená rovnakým spôsobom, avšak do hmoty sú primiešané drobné kúsky cibule, pažítky či uhorky

Rozdiel medzi supermarketom a hypermarketom

Rozdiel medzi supermarketom a hypermarketom spočíva vo veľkosti predajnej plochy a počtom druhov tovaru, ktoré je možné kúpiť Hypermarkety majú obvykle predajnú plochu od 3000 m2 a 10 až 60 tisíc druhov tovaru, kým supermarkety na ploche do 3000 m2 ponúkajú cca 6000 druhov tovaru

Rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou

Marmeláda, džem aj lekvár sú výrobky z ovocia a cukru, ktoré sa používajú najmä v cukrárskej výrobe či ako bežná potravina Rozdiel spočíva s konzistencii. Marmeláda vzniká pridávaním cukru do šťavy z ovocia, až pokým nevznikne rôsol. Ovocie nesmie byť prezreté, pretože pri výrobe marmelády je potrebný pektín, ktorého však už toto ovocie neobsahuje dostatok.

Rozdiel medzi mrkvou a karotkou

Mrkva je koreňová zelenina s vysokým obsahom B-karoténu. Karotku môžme považovať za typ mrkvy Mrkva je dlhšia, ostro zakončená, kým karotka má koniec oválny, je podstatne kratšia a obsahuje viac B-karoténu.

Rozdiel medzi mliečnou a nemliečnou kašou

Mliečna a nemliečna kaša je určená pre kojencov či batoľatá ako doplnok stravy, ktorý obsahuje dôležité látky pre ich vývin Mliečna kaša obsahuje sušená kravské mlieko alebo mlieko upravené pre batoľatá, nemliečna je bez obsahu mlieka. Tá je určená najmä pre deti s alergiou na laktózu. Nemliečna kaša je tiež ľahšia na žalúdok a odporúča

Rozdiel medzi acidofilným mliekom a kefírom

Acidofilné mlieko je mliečny nápoj, ktorý vzniká kvasením pomocou, ktorý rovnako ako kefír povzbudzuje črevnú mikroflóru Kefír je nápoj pôvodom z Tibetu, ktorý sa vyrába v kozieho, ovčieho a u nás hlavne z kravského mlieka. Nápoj obsahuje baktérie a kvasinky, pri pití má jemne perlivú chuť. Konzumovať ho zväčša môžu aj osoby s alergiou na

Pre skvalitnenie služieb využívame súbory cookies. Používaním webu s tým vyjadrujete súhlas. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close