Jedlo

Rozdiel medzi fruktózou a glukózou

Rovnováha a správny príjem sacharidov a teda cukrov je jednou z najdôležitejších vecí pre správnu životosprávu a dobré zdravie. Čo je fruktóza? Fruktóza je ovocný cukor, najsladší prírodný cukor, v chémii je zaradený medzi monosacharidy. Získava sa z rastlinných štiav, no nachádza sa aj v mede. Väzbou na glukózu vytvára sacharózu. Fruktóza a sacharóza sú

Rozdiel medzi nanukom a zmrzlinou

Čo je nanuk? Nanuk je sladký mrazený potravinový výrobok, ktorý sa vyrába na spôsob zmrzliny, čiže zo smotany, mlieka alebo ako ovocná dreň, teda zmrznutá ovocná šťava. Tekutina, alebo zmes je zamrznutá na drevenej paličke. Celosvetovo najpredávanejším je nanuk Magnum. Čo je zmrzlina? Zmrzlina je sladký potravinový výrobok vyrobený zo smotany, mlieka, cukru a iných

Rozdiel medzi alkoholickým a nealkoholickým nápojom

Rozdiel medzi týmito druhmi nápojov je zrejmý už zo samotného názvu. Často sa používa skrátené označenie alko-nealko. Čo je alkoholický nápoj? Alkoholický nápoj je nápoj s obsahom alkoholu, etanolu. Tieto nápoje delíme do 3 základných skupín na pivo, víno a liehoviny (destiláty). Nadmerná konzumácia alkoholických nápojov môže viesť k zdravotným problémom alebo závislosti. Alkohol je

Rozdiel medzi šampiónom a šampiňónon

Šampión je víťaz súťaže, vrcholového podujatia – šampionátu Šampiňón je ľudové pomenovanie pre jedlú hubu bielej farby – pečiarku. Najrozšírenejšími druhmi sú pečiarka ovčia, lesná a poľná

Rozdiel medzi makarónmi a špagetami

Špagety sú dlhé, úzke a plné cestoviny valcového tvaru Makaróny sú cestoviny, ktoré sú kratšie a hrubšie ako špagety a v strede sú zvyčajne duté

Rozdiel medzi vodovodnou a filtrovanou vodou

Vodovodná voda je voda distribuovaná sieťou vodovodov, ktorá obsahuje prímesy rozličných prvkov a aj chemikálie (napr. chlór), ktoré sú určené na úpravu pitnej vody Filtrovaná voda je voda z vodovodu, ktorá prešla špeciálnym filtrom. Táto voda neobsahuje škodlivé chemikálie, ktoré boli určené na úpravu pitnej vody

Pre skvalitnenie služieb využívame súbory cookies. Používaním webu s tým vyjadrujete súhlas. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close