Zo sveta IT

Rozdiel medzi USB 2.0 a USB 3.0

USB je zbernica, ktorá je vhodná najmä na pripojenie externého zariadenia k počítaču USB 3.0 má v porovnaní s USB 2.0 o takmer tretinu nižšie nároky na spotrebu energie a teoreticky 10-násobnú rýchlosť Rýchlostný limit USB 2.0 je 480Mbit/s, USB 3.0 až 5Gbit/s Možno Vás bude zaujímať aj tento článok o USB.

Rozdiel medzi Facebookom a Twitterom

Facebook aj Twitter sú sociálne siete, ktoré sa však líšia spôsobom zdieľania informácií s ľudmi, ktorý sa nachádzajú v našich priateľoch (Facebook) či nasledovníkoch (Twitter) Na Twitteri zverejňujú užívatelia svoje myšlienky cez tweety, ktoré sa hodia skôr na propagačný účel. Twitter je preto vhodnejší na prezentáciu Facebook podporuje písanie príspevkov na nástenku a správ ostatným

Rozdiel medzi SMS a MMS

SMS – mobilná služba, ktorá umožňuje prenos krátkych textových správ medzi mobilnými telefónmi MMS – okrem textovej správy podporuje aj ďalšie formáty, ktoré je možné cez túto multimediálnu službu preniesť – medzi podporované formáty patrí napr. JPG, GIF, MP3, midi,MPEG,…

Rozdiel medzi Sata II a Sata III

Sata II a Sata III sú druhou a treťou generáciou počítačových zberníc, na ktoré sa pripájajú veľkokapacitné disky Sata II umožňuje maximálnu priepustnosť dát 300GB/s, Sata III až 600GB/s Použitím Sata III je však skutočná rýchlosť disku len o niekoľko percent rýchlejšia ako u Sata II, keďže samotné disky zatiaľ nepovoľujú vyššie rýchlosti

Rodziel medzi rar a zip

Rar aj zip sú formáty komprimovaných súborov Rar je pôvodne ruský formát, ktorý môže byť vytvorený len programom WinRar, zatiaľ so formát zip je zakomponovaný aj do viacerých free programov Rozdiel spočíva aj v miere zmenšenia veľkosti súboru. Pri teste komprimácie 200kb súboru doc zmenšil formát rar súbor o cca 19% viac než formát zip

Rozdiel medzi GPU a CPU

GPU je grafický procesor umiestnený na grafickej karte. Zabezpečuje zobrazovanie dát na zariadeniach akým je napr. monitor CPU je procesor základnej dosky počítača – je teda považovaný za hlavný procesor, ktorý spracováva všetky informácie

Pre skvalitnenie služieb využívame súbory cookies. Používaním webu s tým vyjadrujete súhlas. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close